中间图

Or
banner
icon
OG18官方指南,建议同学们刷3遍。第一遍做题了解题型和考点,第二遍精刷,第三遍集中解决疑难问题。建议考生第一遍刷题采用官方正版纸质书籍,若遇到疑难问题,欢迎在此专区查阅解析,提供解析,参与题目讨论,与所有考生一起解决疑难问题。
阅读RC-14305 (第1/7题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:4m43s,平均正确率:49.6%

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

Jacob Burckhardt’s view that Renaissance European women “stood on a footing of perfect equality” with Renaissance men has been repeatedly cited by feminist scholars as a prelude to their presentation of rich historical evidence of women’s inequality. In striking contrast to Burckhardt, Joan Kelly in her famous 1977 essay, “Did Women Have a Renaissance?” argued that the Renaissance was a period of economic and social decline for women relative both to Renaissance men and to medieval women. Recently, however, a significant trend among feminist scholars has entailed a rejection of both Kelly’s dark vision of the Renaissance and Burckhardt’s rosy one. Many recent works by these scholars stress the ways in which differences among Renaissance women—especially in terms of social status and religion—work to complicate the kinds of generalizations both Burckhardt and Kelly made on the basis of their observations about upper-class Italian women.

The trend is also evident, however, in works focusing on those middle- and upper-class European women whose ability to write gives them disproportionate representation in the historical record. Such women were, simply by virtue of their literacy, members of a tiny minority of the population, so it is risky to take their descriptions of their experiences as typical of “female experience” in any general sense. Tina Krontiris, for example, in her fascinating study of six Renaissance women writers, does tend at times to conflate “women” and “women writers,” assuming that women’s gender, irrespective of other social differences, including literacy, allows us to view women as a homogeneous social group and make that group an object of analysis. Nonetheless, Krontiris makes a significant contribution to the field and is representative of those authors who offer what might be called a cautiously optimistic assessment of Renaissance women’s achievements, although she also stresses the social obstacles Renaissance women faced when they sought to raise their “oppositional voices.” Krontiris is concerned to show women intentionally negotiating some power for themselves (at least in the realm of public discourse) against potentially constraining ideologies, but in her sober and thoughtful concluding remarks, she suggests that such verbal opposition to cultural stereotypes was highly circumscribed; women seldom attacked the basic assumptions in the ideologies that oppressed them.

【OG20-P456-596题】

The author of the passage discusses Krontiris primarily to provide an example of a writer who

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友RD6LoS提供。更多GMAT题目请
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 感觉自己萌萌哒 更新于2015-10-27 14:15:38 感谢由 感觉自己萌萌哒 对此题目的解答所做出的贡献。
定位第二段,作者引用K的例子是为了支持第一段提出的scholar观点,而第一段中scholar的观点是反对JB&JK的。
A is highly critical of the writings of certain Renaissance women 无涉及
B supports Kelly’s view of women’s status during the Renaissance 原文相反,第一段中被反驳
C has misinterpreted the works of certain Renaissance women 无涉及
D has rejected the views of both Burckhardt and Kelly
E has studied Renaissance women in a wide variety of social and religious contexts
原文相反,K只研究了 literate women
当前版本由 你是风儿 更新于2015-11-20 09:42:07 感谢由 你是风儿 对此题目的解答所做出的贡献。

看到Krontiris这个人名定位到Tina Krontiris, for example,问的是例子的作用,那就回到原文的上文,上文在说的是Burckhardt和Kelly这两个人都在研究女人,然后提到他们的研究都给女人disproportionate representation,而Krontiris他却把不同身份的女人都合并为一个概念,符合选项D的意思

A 本文并不是在讨论女人们的作品本身

B K的观点和kelly相反,并非支持

C 原文没有提到

E 与Krontiris的意思相反


题目讨论 10条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像

    一只大鲨鱼

    首次定位KR的位置,for example那里。为什么举例?则前面肯定有观点:recently,a trend rejection of both B and Ke
    0 0 回复 2020-03-08 09:34:05
  • 用户头像

    LoveGood

    我更倾向于本文有四种观点的:1)JB---rosy version 2)JK---dark version 3)feminist scholars主要关注在generalizations错误上, 其中又包含了两派:JB JK只研究Upper class和第二段开头的works研究upper&middle 同样都忽略了下层广大女性 4)借此引出Tina, 坏的方面是也从某种程度上犯了generlization的错,好的方面是cautiously optimistic. 
    非常同意评论中:“没有考虑女作家的社会地位是高于一般女性的”
    所以第一题D选项可以看出Tina既不是JB的rosy,也没有JK的dark--->correct one.
    0 0 回复 2019-12-27 20:32:13
    • 评论用户头像

      LoveGood回复 LoveGood

      非常同意评论中:“没有考虑女作家的社会地位是高于一般女性的” 第五题正确选项A印证了这句话。

      0 0 回复 2019-12-27 20:46:23

  • 用户头像

    wsysnbb

    886
    0 0 回复 2019-10-06 03:19:45
  • 用户头像

    1123

    所以要注意trend。Recently, however, a significant trend among feminist scholars has entailed a rejection of both Kelly’s dark vision of the Renaissance and Burckhardt’s rosy one. 然后第二段The trend is also evident, however, in works focusing on those middle- and upper-class European women whose ability to write gives them disproportionate representation in the historical record.注意第二段中的also说明同样这批反对Burckhardt以及Kelly也会focus上中层女性,然后就举了Krontiris的例子。就像是一个大集合一样,Krontiris被包含在这一批trend之中。
    0 0 回复 2018-11-20 23:18:41
  • 用户头像

    徐子涵

    原文定位Recently, however, a significant trend among feminist scholars has entailed a rejection of both Kelly’s dark vision of the Renaissance and Burckhardt’s rosy one. 
    
    第二段The trend is also evident, however, in works focusing on those middle- and upper-class European women whose ability to write gives them disproportionate representation in the historical record. Such women were, simply by virtue of their literacy, members of a tiny minority of the population, so it is risky to take their descriptions of their experiences as typical of “female experience” in any general sense. Tina Krontiris, for example,
    
    trend是解题关键词  第二段开头在说这个trend同时也在一些works里体现着(后面加了一些形容works的定语) 然后把K的例子举了出来
    0 0 回复 2018-11-10 18:12:27
  • 用户头像

    ChloeHH

    第一段读完很懵逼
    0 0 回复 2018-11-02 20:42:45
  • 用户头像

    ZoeyYoung

    E不对。 Tina Krontiris, for example, in her fascinating study of six Renaissance womenwriters, does tend at times to conflate “women” and “women writers,assumingthat women’s gender, irrespective of other social differences, includingliteracy, allows us to view women as a homogeneous social group and make thatgroup an object of analysis.   K没有区分女人和女作家,女作家也算是社会精英了,K并没有像E选项说的has studied Renaissance women in a wide variety of social and religious contexts 
    没有考虑女作家的社会地位是高于一般女性的
    
    D.这道题的答案有些难找,从“Tina Krontiris, for example,”看出TK的观点是支持第二段的,那么第二段开头有说道“ The trend is also evident, however,",注意这里它用了also,那么就说明前文有说道是什么trend,定位第一段”Recently, however, a significant trend among feminist scholars has entailed a rejection of both Kelly’s dark vision of the Renaissance and Burckhardt’s rosy one. “。所以TK的理论是反对B和K的
    0 0 回复 2018-09-05 21:44:39
    • 评论用户头像

      浪逐曲奇回复ZoeyYoung

      确实烦。做有些题却是不能用段落定位错来排选项

      0 0 回复 2019-08-18 23:16:18

  • 用户头像

    snowman

    但是这题的问法并不好,作者提TK的首要目的并不是反驳JB和KJ,而是要说这个流派错误的把中上层女性作为研究对象,忽视了同时期女性的差距。
    0 0 回复 2018-05-11 14:54:15
  • 用户头像

    snowman

    这篇文章极其复杂,在简短的两段提出了实质上四个流派的观点,其中最后两个是相互嵌入式又相矛盾的,1,以JB为例,把文艺复兴视为女性的绝对平等时期;2,KJ,把文艺复兴视为女权的倒退;3,近代学者,列举了文艺复兴女性的不同,把KJ和JB的观点复杂化(KJ和BJ实际上把意大利中上层阶级作为研究对象);4,而现代近现代流派里,一部分人又不可避免的把目光同样聚焦在中上层女性中,以TK为例。
    
    所以,弄清楚这个背景非常重要,TK实际上又作为近现代流派的人反驳了KB和KJ的观点,又同时在自己的流派里不可避免的又聚焦在中上层女性中犯了错误。所以这题选D。
    
    实际上文章还有第五点,说TK也不是完全不可取,因为他对文艺复兴提出了谨慎的乐观的评估。
    
    所以这篇文章的模式是:提出一个反驳一个,再提出第二个反驳第二个,是层层反驳的模式!!!
    0 0 回复 2018-05-11 14:45:52
    • 评论用户头像

      ZoeyYoung回复snowman

      LZ分析的很好。不过根据逻辑其实只有三层,只是说第三层中虽然学者们批评了KJ和JB没有考虑到社会阶层和宗教,但是,文章想表达这些学者自己也不由自主的focus在了‘middle- and upper-class European women whose ability to write gives them disproportionate representation in the historical record.’

      0 0 回复 2018-09-05 22:08:59

  • 用户头像

    snowman

    K 反对B和JK什么了??他们不都是把中上层女性作为研究对象吗????????
    0 0 回复 2018-05-11 14:28:01
  • 手机注册
  • 邮箱注册
登录>







关闭图标

标题图

  • 图标

    知识库学习

    GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
  • 图标

    在线做题

    包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
  • 图标

    在线模考

    语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
  • 图标

    在线测评

    适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
  • 图标

    资料下载

    GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
  • 图标

    课程学习

    注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
×
请你选择你要查看的模考成绩单
立即开通 暂不开通
加载图片
网络异常