中间图

Or
icon
OG20官方指南,建议同学们刷3遍。第一遍做题了解题型和考点,第二遍精刷,第三遍集中解决疑难问题。建议考生第一遍刷题采用官方正版纸质书籍,若遇到疑难问题,欢迎在此专区查阅解析,提供解析,参与题目讨论,与所有考生一起解决疑难问题。
阅读RC-14676 (第5/5题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:1m42s,平均正确率:59.7%

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

Historians remain divided over the role of banks in facilitating economic growth in the United States in the late eighteenth and early nineteenth centuries. Some scholars contend that banks played a minor role in the nation's growing economy. Financial institutions, they argue, appeared only after the economy had begun to develop, and once organized, followed conservative lending practices, providing aid to established commercial enterprises but shunning those, such as manufacturing and transportation projects, that were more uncertain and capital-intensive (i.e., requiring greater expenditures in the form of capital than in labor).

A growing number of historians argue, in contrast, that banks were crucial in transforming the early national economy. When state legislatures began granting more bank charters in the 1790s and early 1800s, the supply of credit rose accordingly. Unlike the earliest banks, which had primarily provided short-term loans to well-connected merchants, the banks of the early nineteenth century issued credit widely. As Paul Gilje asserts, the expansion and democratization of credit in the early nineteenth century became the driving force of the American economy, as banks began furnishing large amounts of capital to transportation and industrial enterprises. The exception, such historians argue, was in the South; here, the overwhelmingly agrarian nature of the economy generated outright opposition to banks, which were seen as monopolistic institutions controlled by an elite group of planters.

【OG20-P409-481题】

Which of the following statements best describes the function of the last sentence of the passage?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友8GKAoeS提供。更多GMAT题目请
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 Edward. 更新于2021-04-15 11:53:50 感谢由 Edward. 对此题目的解答所做出的贡献。

目的题

A:与第一段无关

B:没有解决这个冲突

C:无关

D:正确

E:该句只是补充说明



题目讨论 10条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像

    ziqi

    不是和画线句子必须联系起来考虑。
    0 0 回复 2022-03-24 11:47:07
  • 用户头像

    炸鸡就是生命

    This question asks about the function of the last sentence in relation to the rest of
    
    the passage. The first paragraph describes the view of one set of historians. The
    
    second paragraph describes the contrasting view of a second set of historians. The
    
    last sentence of the passage points out an exception mentioned by the second set of
    
    historians.
    
    A. The last sentence pertains to the view of historians described in the second
    
    paragraph, not those described in the first paragraph.
    
    B. The conflict between the two differing views is not resolved by the passage.
    
    C. The passage does not explain why legislatures began granting more bank
    
    charters.
    
    D. Correct. The second set of historians claim banks spurred American economic
    
    growth at the turn of the nineteenth century, but the last sentence adds an
    
    exception to that claim.
    
    E. The last sentence does not support the claim made by the second set of
    
    historians, but rather serves as an exception to that claim.
    
    
    
    D选项
    
    在这里,“qualify”不是合格的意思,而是“modify, limit”的意思,表示对前文说法的调整,限定。可以参考Merriam-Webster韦氏字典中及物动词的第四个意思“to limit or modify the meaning of (as a noun)” 。“qualify”如果做及物动词,后跟“statement/claim/assertion”表示的限定,调整的意思。在做不及物动词,后跟介词for的时候,表达的是使合格的意思。我们来看韦氏字典给出的例句:His experience qualifies him for the job.这时候“qualify”就是使…合格的意思。
    0 0 回复 2022-03-16 20:00:29
  • 用户头像

    贾思敏

    Which of the following statements best describes the function of the last sentence of the passage?
    
    以下哪个陈述最能描述文章最后一句的功能?
    
    the last sentence最后一句
    0 0 回复 2021-11-24 23:19:56
    • 评论用户头像

      贾思敏回复贾思敏

      眼瞎,还以为是最后一段的功能

      0 0 回复 2021-11-24 23:27:32

  • 用户头像

    ICBA冲

    总之就是一开始觉得不好,后来又觉得好,但是有一个例外,这个例外还是不好的,所以这个例外跟一开始的观点是一样的,就是觉得不好
    0 0 回复 2021-10-22 11:31:46
  • 用户头像

    贾思敏

    题型:the function  功能题
    
    问the last sentence 最后一句(和加粗的那一句无关!!!)的功能是什么?
    
    回文定位:The exception, such historians argue, was in the South; here, the overwhelmingly agrarian nature of the economy generated outright opposition to banks, which were seen as monopolistic institutions controlled by an elite group of planters.
    
    这里说的是一个例外,就是说前面的观点有一个局限性,而qualify有限定的意思。
    0 0 回复 2021-09-29 23:54:06
  • 用户头像

    305989gbkjn

    If you qualify a statement, you make it less strong or less general by adding a detail or explanation to it. (通过增加细节、解释) 使语气缓和; 使…不太笼统
    3 0 回复 2021-08-09 17:05:08
  • 用户头像

    Mariposa爱学习

    需要读懂文章逻辑:
    一开始第一段很多历史学家认为银行对18、19世纪美国经济作用甚小
    第二段开头说明越来越多的历史学家意识到银行的作用其实是很大的,之前误解了
    最后提到,但是有一个例外,就是美国南方,人们还是很反对银行---前面的观点有点太绝对了,应该再考虑这个例外
    1 0 回复 2020-11-15 14:22:28
    • 评论用户头像

      Mariposa爱学习回复Mariposa爱学习

      qualify的意思是让一个东西更好更全面,使其具备资格

      5 0 回复 2020-11-15 14:26:15

    • 评论用户头像

      1337272efzn回复Mariposa爱学习

      qualify还有限制的意思,就是用south这个例外去限制前一句PG说银行是美国经济的主driven force

      0 0 回复 2021-02-12 23:29:50

  • 用户头像

    牛牛会牛

    The purpose of the second paragraph is to explain the historians' belief (or "claim") that banks were crucial in transforming the early national economy. Does this claim have any stated limitations? Yes--as explained in the last sentence of the passage, those same historians argued that, in the South, there was an exception to this general trend. So the last sentence modifies and limits ("qualifies") the historians' claim that banks were crucial in transforming the early national economy, and the answer is (D).
    0 0 回复 2020-09-19 15:34:14
  • 用户头像

    Oaken_Sheldon

    The purpose of the second paragraph is to explain the historians' belief (or "claim") that banks were crucial in transforming the early national economy. Does this claim have any stated limitations? Yes--as explained in the last sentence of the passage, those same historians argued that, in the South, there was an exception to this general trend. So the last sentence modifies and limits ("qualifies") the historians' claim that banks were crucial in transforming the early national economy, and the answer is (D).
    1 0 回复 2020-07-17 04:58:31
  • 用户头像

    你这只猪

    qualify还真的是,如果不知道qualify的具体意思,只能排除了
    2 0 回复 2020-06-11 17:01:20
  • 手机注册
  • 邮箱注册
登录>







关闭图标

标题图

  • 图标

    知识库学习

    GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
  • 图标

    在线做题

    包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
  • 图标

    在线模考

    语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
  • 图标

    在线测评

    适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
  • 图标

    资料下载

    GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
  • 图标

    课程学习

    注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
×
请你选择你要查看的模考成绩单
立即开通 暂不开通
加载图片
网络异常