中间图

Or
icon
OG20官方指南,建议同学们刷3遍。第一遍做题了解题型和考点,第二遍精刷,第三遍集中解决疑难问题。建议考生第一遍刷题采用官方正版纸质书籍,若遇到疑难问题,欢迎在此专区查阅解析,提供解析,参与题目讨论,与所有考生一起解决疑难问题。
阅读RC-14679 (第3/4题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:2m15s,平均正确率:57.2%

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

In an effort to explain why business acquisitions often fail, scholars have begun to focus on the role of top executives of acquired companies. Acquired companies that retain their top executives tend to have more successful outcomes than those that do not. Furthermore, existing research suggests that retaining the highest-level top executives, such as the CEO (chief executive officer) and COO (chief operating officer), is related more positively to postacquisition success than retaining lower-ranked top executives. However, this explanation, while insightful, suffers from two limitations. First, the focus on positional rank does not recognize the variation in length of service that may exist in top executive posts across companies, nor does it address which particular top executives (with respect to length of service) should be retained to achieve a successful acquisition outcome. Second, the relationship between retained top executives and acquisition outcomes offered by existing research is subject to opposing theoretical explanations related to length of service. The resource-based view (R8 V) suggests that keeping acquired company top executives with longer organizational tenure would lead to more successful outcomes, as those executives have idiosyncratic and nontransferable knowledge of the acquired company that would be valuable for tfie effective implementation of the acquisition. The opposing position, offered by the upper echelons perspective (UEP), suggests that retaining top executives having short organizational tenure would lead to more successful outcomes, as they would have the adaptability to manage most effectively during tiie uncertainty of the acquisition process.

Responding to these limitations, Bergh conducted a study of executive retention and acquisition outcome that focused on the organizational tenure of retained company top executives in 104 acquisitions, followed over 5 years. Bergh considered the acquisition successful if the acquired company was retained and unsuccessful if it was divested. Bergh's findings support the RBV position. Apparently, the benefits of long organizational tenure lead to more successful outcomes than the benefits of short organizational tenure, While longer tenured top executives may have trouble adapting to change, it appears that their perspectives and knowledge bases offer unique value after the acquisition. Although from the UEP position it seems sensible to retain less tenured executives and allow more tenured ones to leave, such a strategy appears to lower the probability of acquisition success.

【OG20-P413-488题】

The passage suggests that Bergh and a proponent of the upper echelons perspective would be most likely to disagree over which of the following?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友gXdVn2提供。更多GMAT题目请
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 Na**** 更新于2016-09-20 16:05:24 感谢由 Na**** 对此题目的解答所做出的贡献。

题干KW:Bergh and a proponent of the upper echelons perspectives disagree(推断题)

定位:第三结构第1层次


错误答案特征:

A. positive correlation 层次未提及

B. positive correlation 层次未提及

C. adaptability  层次未提及

E. lower-ranked top executive层次定位混淆


正确选项特征:

D.是原文的同义转换

(1) Bergh considered the acquisition successful if the acquired company was retained and unsuccessful if it was divested. Bergh’s findings support the RBV position. Apparently, the benefits of long organizational tenure lead to more successful outcomes than the benefits of short organizational tenure.



题目讨论 10条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像

    汝矣岛丸崽

    Bergh's findings support the RBV position.
    
    Although from the UEP position it seems sensible to retain less tenured executives and allow more tenured ones to leave, such a strategy appears to lower the probability of acquisition success.
    0 0 回复 2021-11-17 19:38:09
  • 用户头像

    贾思敏

    问的就是B和UEP会在哪方面产生分歧?
    0 0 回复 2021-09-30 16:10:33
  • 用户头像

    贾思敏

    题型:suggests 推理题(Bergh和UEP可能在以下哪方面不同意?)
    
    视角(我去,这道题是两个视角的对比):Bergh 和 a proponent of the upper echelons perspective(就是Bergh和UEP视角的对比)
    
    面对这道题,要理清楚Bergh和UEP的不同点是什么,或者可以说Bergh对UEP的看法和态度倾向是什么?(这个题还有一点阴险的地方就是因为UEP跟RBV是对立的关系,所以Bergh关于RBV的观点也要考虑到)
    -回文定位:
    1、Bergh support the RBV position
    2、the benefits of long organizational tenure lead to more successful outcomes than the benefits of short organizational tenure
    3、UEP: retain less tenured executives这个措施lower the probability of acquisition success 
    
    我竟然选了B,眼瞎了,做的时候脑子傻了,B选项提及的 long organizational tenure and the acquisition of idiosyncratic and nontransferable knowledge是第一段提及的内容,层次不分
    
    根据上面回文定位的第三点,Bergh认为UEP的说法是不对的,Bergh认为less-tenured top executives 是 lower 这个acquisition success 的概率,而UEP认为retain less tenured executives是好的,对这个success有好处的,那不就是disagree,选D
    
    A. managerial adaptability未提及
    B. long organizational tenure and the acquisition of idiosyncratic and nontransferable knowledge是第一段提及的内容,层次不分
    C. adaptability未提及
    E. retaining highest-level top executives和retaining lower-ranked top executives的重要性比较,但UEP没讲highest啊,它都是说lower怎么怎么好,无关,而且这个选项也不优,more important在哪方面的more important。
    3 0 回复 2021-09-30 16:09:36
    • 评论用户头像

      274177qov回复贾思敏

      A managerial adaptability有提到:The opposing position, offered by the upper echelons perspective (UEP), suggests that retaining top executives having short organizational tenure would lead to more successful outcomes, “as they would have the adaptability to manage most effectively during tiie uncertainty of the acquisition process.”

      0 0 回复 2021-10-22 17:38:34

  • 用户头像

    我必700

    这题问的是这俩人最有分歧的是哪个点,显然啊好么,B这个人支持RBV,即应该留干的旧的高管,UEP的proponent的支持者认为应该留干的短的高管,显然二者最大的分歧就是到底高管干的长的好还是干的短的好,D正好是这个意思,干的短的高管好不好。我刚开始只关注了B没看到后面还有一个人。。
    0 0 回复 2021-08-24 15:43:04
  • 用户头像

    Edward.

    1. 推断题

    A:是:UEP;否:与RBV无关

    B:是:RBV;否:与UEP无关

    C:无关

    D:正确

    E:无关


    0 0 回复 2021-04-23 15:02:41
  • 用户头像

    jianfengai

    没理解题目,以为问的两方都不同同意哪个观点= =
    3 0 回复 2020-08-27 17:52:21
    • 评论用户头像

      小小苹果回复jianfengai

      我也是。。。 cry...

      0 0 回复 2020-12-30 12:59:02

  • 用户头像

    你这只猪

    看到解析之后是这样理解的: 感觉A选项是对EUP的改写: A: short organizational tenure and managerial adaptability  和EUP: top executives having short organizational tenure, 只是两者之间缺少top executive,所以不知道有没有positive relationship 。
    1 0 回复 2020-06-29 16:53:28
    • 评论用户头像

      你这只猪回复你这只猪

      看到B 选项之后有感觉是缺少during the uncertainty of the acquisition of success.蒙的很 解析也不是很清楚,有点无厘头

      0 0 回复 2020-06-29 16:59:09

  • 用户头像

    emily666

    disagree别落了~
    1 0 回复 2020-03-16 15:36:52
  • 用户头像

    shaoshao922

    disagree over something:在某事上有分歧
    1 0 回复 2019-01-24 17:52:32
  • 用户头像

    杀鸡要用宰牛刀

    必须要一个同意,一个反对
    0 0 回复 2018-12-03 19:28:52
  • 手机注册
  • 邮箱注册
登录>







关闭图标

标题图

  • 图标

    知识库学习

    GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
  • 图标

    在线做题

    包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
  • 图标

    在线模考

    语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
  • 图标

    在线测评

    适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
  • 图标

    资料下载

    GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
  • 图标

    课程学习

    注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
×
请你选择你要查看的模考成绩单
立即开通 暂不开通
加载图片
网络异常