中间图

Or
icon
OG20官方指南,建议同学们刷3遍。第一遍做题了解题型和考点,第二遍精刷,第三遍集中解决疑难问题。建议考生第一遍刷题采用官方正版纸质书籍,若遇到疑难问题,欢迎在此专区查阅解析,提供解析,参与题目讨论,与所有考生一起解决疑难问题。
阅读RC-16809 (第4/4题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:1m42s,平均正确率:70.4%

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

In recent years, Western business managers have been heeding the exhortations of business journalists and academics to move their companies toward long‐term, collaborative “strategic partnerships” with their external business partners (e.g., suppliers). The experts’ advice comes as a natural reaction to numerous studies conducted during the past decade that compared Japanese production and supply practices with those of the rest of the world. The link between the success of a certain well-known Japanese automaker and its effective management of its suppliers, for example, has led to an unquestioning belief within Western management circles in the value of strategic partnerships. Indeed, in the automobile sector all three United States manufacturers and most of their European competitors have launched programs to reduce their total number of suppliers and move toward having strategic partnerships with a few.

However, new research concerning supplier relationships in various industries demonstrates that the widespread assumption of Western managers and business consultants that Japanese firms manage their suppliers primarily through strategic partnerships is unjustified. Not only do Japanese firms appear to conduct a far smaller proportion of their business through strategic partnerships than is commonly believed, but they also make extensive use of “market-exchange” relationships, in which either party can turn to the marketplace and shift to different business partners at will, a practice usually associated with Western manufacturers.

【OG20-P411-485题】

Which of the following is cited in the passage as evidence supporting the author's claim about what the new research referred to in highlighted text demonstrates?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友kDNDeT提供。更多GMAT题目请
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 L_ring 更新于2018-09-12 14:38:43 感谢由 L_ring 对此题目的解答所做出的贡献。

根据题干定位到文章第二段。

作者的论据有两个方面,一是建立合作伙伴的数量少,二是采取market-exchange relationship,而选项D就是第二个方面。ABCE都是文章第一段提及的内容,与第二段无关,结构混淆,排除。  选 D



题目讨论 10条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像

    贾思敏

    but they also make extensive use of “market-exchange” relationships !!!but后面才是重点!!
    0 0 回复 2021-11-24 23:37:48
  • 用户头像

    贾思敏

    surprising number通指的是多的
    
    the extent to which Japanese firms rely on strategic partnerships里面的the extent通常暗指程度大的,所以你才去研究,才会有研究的价值
    0 0 回复 2021-09-30 15:00:53
  • 用户头像

    贾思敏

    一、题型:推理题(Which of the following is cited in the passage as evidence supporting the author's claim about what the new research referred to in highlighted text demonstrates?就是问以下能够作为证据,作为支持作者的观点的证据,作为支持作者在highlight部分方面的观点的证据?)
    
    二、分析:作者在关于highlight部分发表了什么观点?
    回文定位:
    1、demonstrates that...primarily through strategic partnerships is unjustified. 说日本企业主要用strategic partnerships是不对的。
    2、a far smaller proportion of their business through strategic partnerships. 日本企业用strategic partnerships的比例小
    3、but they also make extensive use of “market-exchange” relationships 日本企业用“market-exchange” relationships比较多(RC考的but后面的是重点啊马麻蛋给我记住!)
    
    根据以上第3小点,定位选项D:market-exchange " relationships between Japanese firms and their suppliers 
    
    这道题我选了A,我眼瞎了不要学我
    A. The belief within Western management circles regarding the extent to which Japanese firms rely on strategic partnerships 这个句子的核心就是Western management circles西方管理界 对 日本企业 依赖strategic partnership程度的看法,当时我选的时候我自以为这个程度可大可小,如果是小的,不就是可以支持了作者的观点unjustified了吗?但这个选项明显是 西方管理界的视角,不是作者的视角;再者,这是第一段讲到的事情,第二段只是unjustified那一句提了一嘴,但不是重点,层次不分。
    
    而且作者的立场视角明显是觉得日本企业用market-exchange " relationships多,不是用strategic partnerships
    根据这个态度倾向,可以这样做:
    A. rely on strategic partnerships, 排。
    B. The surprising number of..have strategic partnerships with their suppliers, 排。
    C. that they adopt strategic partnerships with their suppliers,排。
    E. that favors strategic with its suppliers(suppliers就是涉及strategic partnerships,根据第一段的那句“strategic partnerships” with their external business partners (e.g., suppliers). ),排。
    0 0 回复 2021-09-30 14:58:59
  • 用户头像

    猪小佳

    surprising number是指多的惊人的数量,只能是多,不是少的惊人
    1 0 回复 2021-05-13 22:26:40
  • 用户头像

    Edward.

    4.推断题
    新研究表明之前的是不正当的。原文说企业没有用太多的SP,而是在用ME。
    A:无关
    B:无关:
    C:无关
    D:加强
    E:削弱
    0 0 回复 2021-04-16 15:42:29
  • 用户头像

    Oaken_Sheldon

    原文中的make extensive use of “market-exchange” relationships = D中的The prevalence of market-exchange " relationships 
    extensive use = prevalence of 同义改写
    0 0 回复 2020-07-17 05:11:36
  • 用户头像

    颜色不一样的烟火

    evidence
    0 0 回复 2020-01-14 16:15:06
    • 评论用户头像

      颜色不一样的烟火回复颜色不一样的烟火

      0 0 回复 2020-01-14 16:15:20

  • 用户头像

    Elaine750

    注意看题!!!找evidence
    0 0 回复 2019-10-24 00:01:45
  • 用户头像

    847716opn

    题目问的是support不是show
    0 0 回复 2019-10-04 21:37:03
  • 用户头像

    ziyuanguo

    A是依赖的程度 文中是数量 比例 D更直接
    0 0 回复 2019-03-11 12:57:47
  • 手机注册
  • 邮箱注册
登录>







关闭图标

标题图

  • 图标

    知识库学习

    GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
  • 图标

    在线做题

    包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
  • 图标

    在线模考

    语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
  • 图标

    在线测评

    适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
  • 图标

    资料下载

    GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
  • 图标

    课程学习

    注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
×
请你选择你要查看的模考成绩单
立即开通 暂不开通
加载图片
网络异常