中间图

Or
icon
OG20官方指南,建议同学们刷3遍。第一遍做题了解题型和考点,第二遍精刷,第三遍集中解决疑难问题。建议考生第一遍刷题采用官方正版纸质书籍,若遇到疑难问题,欢迎在此专区查阅解析,提供解析,参与题目讨论,与所有考生一起解决疑难问题。
阅读RC-16810 (第1/5题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:4m56s,平均正确率:41.9%

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

In corporate purchasing, competitive scrutiny is typically limited to suppliers of items that are directly related to end products. With “indirect” purchases (such as computers, advertising, and legal services), which are not directly related to production, corporations often favor “supplier partnerships” (arrangements in which the purchaser forgoes the right to pursue alternative suppliers), which can inappropriately shelter suppliers from rigorous competitive scrutiny that might afford the purchaser economic leverage. There are two independent variables‐availability of alternatives and ease of changing suppliers‐that companies should use to evaluate the feasibility of subjecting suppliers of indirect purchases to competitive scrutiny. This can create four possible situations.

In Type 1 situations, there are many alternatives and change is relatively easy. Open pursuit of alternatives‐by frequent competitive bidding, if possible—will likely yield the best results. In Type 2 situations, where there are many alternatives but change is difficult—as for providers of employee health-care benefits—it is important to continuously test the market and use the results to secure concessions from existing suppliers. Alternatives provide a credible threat to suppliers, even if the ability to switch is constrained. In Type 3 situations, there are few alternatives, but the ability to switch without difficulty creates a threat that companies can use to negotiate concessions from existing suppliers. In Type 4 situations, where there are few alternatives and change is difficult, partnerships may be unavoidable.

【OG20-P420-510题】

Which of the following can be inferred about supplier partnerships, as they are described in the passage?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友bMV8vR3提供。更多GMAT题目请
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 L_ring 更新于2018-09-12 14:40:50 感谢由 L_ring 对此题目的解答所做出的贡献。

文章结构结构层次划分:

结构1:竞争性审查限于提供终端产品的供应商 

①解释说明 

②使用两个变量评估供应商受到审查的可行性 

结构2:变量两两搭配产生的情况 

Type 1: alternatives √+ change √

① Type2:alternatives√+ change×

② Type3:alternatives×+ change√

③Type4:alternatives×+ change× 



第1题分析

选 B

此题定位到文章第一结构第①层次,建立伙伴关系导致的结果是inappropriately shelter suppliers from rigorous competitive scrutiny that might afford the purchaser economic leverage,使供应商免受竞争性审查,而这样的审查是会让购买者进行经济杠杆(对经济进行调控),意思也就是在伙伴关系下购买者无法对经济进行调控,那么供应商会相对提高自己产品和服务的价格以获得更多的利益。A选项,文章未提及。B选项,供应商提高价格导致购买者就会有更多的费用,所以B选项正确。C选项,与文章的逻辑相反,根据文章corporations often favor supplier partnerships,并不是在供应商的督促下,而是在购买者的要求下建立的。D选项,与文章逻辑相反,当产品与end product直接相关,它们是可获得的。E选项,原文是inappropriately,所以不管是什么条件下作者都认为它是不正确的,E中least appropriate when...与原文内容不符。


题目讨论 10条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像

    炸鸡就是生命

    which can inappropriately shelter suppliers from rigorous competitive scrutiny that might afford the purchaser economic leverage. 供应商合作伙伴关系使得供应商避免了竞争审查,而竞争审查本可以提供给采购者经济优势的
    0 0 回复 2022-04-25 11:28:41
  • 用户头像

    ziqi

    which can inappropriately shelter suppliers from rigorous competitive scrutiny that might afford the purchaser economic leverage
    0 0 回复 2022-03-30 18:41:46
  • 用户头像

    870663r

    我觉得D错在not feasible. 文中只是说了在采购和end product不相关的时候,supplier partnership是公司favor(偏好)的策略。但是没有说和end product相关的时候,supplier partnership不可行,我认为作者在这里没有表达态度。
    7 0 回复 2021-05-28 03:18:02
    • 评论用户头像

      samelany回复870663r

      是的 favor可以理解成prefer 如果是not feasible就太绝对了

      0 0 回复 2021-09-01 22:56:53

  • 用户头像

    Mariposa爱学习

    shelter sb from sth 保护某人
    supplier partnership对supplier有利,对purchaser不利
    0 0 回复 2020-11-14 15:57:24
    • 评论用户头像

      Mariposa爱学习回复 Mariposa爱学习

      scrutiny审查

      0 0 回复 2020-11-16 18:23:09

  • 用户头像

    Jennie在学习

    这种读不懂的题,直觉都是对的,然后仔细分析了两道,果然错了。
    1 0 回复 2020-09-16 11:04:19
  • 用户头像

    郁小姐要上700吖

    corporations often favor “supplier partnerships” (arrangements in which the purchaser forgoes the right to pursue alternative suppliers), which can inappropriately shelter suppliers from rigorous competitive scrutiny that might afford the purchaser economic leverage. 定位在这句话上,帮助suppliers避免竞争性审查(让购买者可以调节经济)=不能让purchaser调节经济,suppliers收益。那么purchaser就会在bidding下的情况下,pay more
    0 0 回复 2020-04-08 14:41:06
  • 用户头像

    你这只猪

    定位不准确,应该在r “supplier partnerships” (arrangements in which the purchaser forgoes the right to pursue alternative suppliers), which can inappropriately shelter suppliers from rigorous competitive scrutiny that might afford the purchaser economic leverage.
    0 0 回复 2020-02-27 15:12:19
  • 用户头像

    1406554cd

    这题简直太扯淡了,读到economic leverage的时候,我还以为以小博大呢,即purchaser可以以最少的钱赚最大的利润,然后迅速删掉了B。这种题就是专门来打击我智商的。
    3 1 回复 2019-11-28 17:50:59
  • 用户头像

    442093nrcat

    主要是不知道shelter from 和forgo的意思 
    硬伤
    0 0 回复 2019-09-16 22:13:58
  • 用户头像

    Syabe

    我觉得之前解析里说的D与原文逻辑相反不准确,因为原文说的是与终端产品不直接相关的购买favor Supplier Partnership,所以D选项的not feasible太绝对,人家只是不favor,不是不能采用
    6 0 回复 2019-07-18 16:25:38
  • 手机注册
  • 邮箱注册
登录>







关闭图标

标题图

  • 图标

    知识库学习

    GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
  • 图标

    在线做题

    包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
  • 图标

    在线模考

    语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
  • 图标

    在线测评

    适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
  • 图标

    资料下载

    GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
  • 图标

    课程学习

    注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
×
请你选择你要查看的模考成绩单
立即开通 暂不开通
加载图片
网络异常