中间图

Or
icon
OG20官方指南,建议同学们刷3遍。第一遍做题了解题型和考点,第二遍精刷,第三遍集中解决疑难问题。建议考生第一遍刷题采用官方正版纸质书籍,若遇到疑难问题,欢迎在此专区查阅解析,提供解析,参与题目讨论,与所有考生一起解决疑难问题。
阅读RC-9203 (第3/4题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:2m18s,平均正确率:29.5%

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

When Jamaican-born social activist Marcus Garvey came to the United States in 1916, he arrived at precisely the right historical moment. What made the moment right was the return of African American soldiers from the First World War in 1918, which created an ideal constituency for someone with Garvey's message of unity, pride, and improved conditions for African American communities.

Hoping to participate in the traditional American ethos of individual success, many African American people entered the armed forces with enthusiasm, only to find themselves segregated from white troops and subjected to numerous indignities. They returned to a United States that was as segregated as it had been before the war. Considering similar experiences, anthropologist Anthony F. C. Wallace has argued that when a perceptible gap arises between a culture’s expectations and the reality of that culture, the resulting tension can inspire a revitalization movement: an organized, conscious effort to construct a culture that fulfills longstanding expectations.

Some scholars have argued that Garvey created the consciousness from which he built, in the 1920s, the largest revitalization movement in African American history. But such an argument only tends to obscure the consciousness of identity, strength, and sense of history that already existed in the African American community. Garvey did not create this consciousness; rather, he gave this consciousness its political expression.

【OG20-P415-492题】

It can be inferred from the passage that the "scholars" mentioned in the highlight text believe which of the following to be true?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友bldxA提供。更多GMAT题目请
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 ya**** 更新于2015-10-28 16:22:11 感谢由 ya**** 对此题目的解答所做出的贡献。
细节题,依据第24行可得知这些学者认为MG创造了那种意识并缔造了最大规模的文化复苏运动
A错误,文中学者们认为MG创造了那种意识,而不是从一战回来的美国黑人发起的
B正确,因为学者们认为MG创造了那种意识并缔造了文化复兴运动,因此他们必然会认为“MG需要排除一些当时盛行的理念,目的在于为后来的群众运动打基础”。这就是所谓的“创造某种意识”
C错误,文中没有提及
D错误,这些学者认为MG创造了此种意识,而不是希望复苏此种意识
E错误,文章并未提及这些活动的目标

题目讨论 10条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像

    leon小恶魔

    only tends to obscure the consciousness of identity, strength, and sense of history that already existed in the African American community
    0 0 回复 2022-05-23 12:10:23
  • 用户头像

    ziqi

    重点在于创造吧
    0 0 回复 2022-03-28 19:02:17
  • 用户头像

    贺子恩

    在B和E之间犹豫,两者都暗示了MG有着create程度的贡献,但是E的重心在于描述目标,文章没有提到目标,属于无关选项
    0 0 回复 2021-10-15 04:12:17
  • 用户头像

    999+

    c是讲 community 群众给了mg论证的基础 说反了 其实是mg给群众了论证基础
    
    Some scholars have argued that Garvey created the consciousness from which he built, in the 1920s, the largest revitalization movement in African American history. But such an argument only tends to obscure the consciousness of identity, strength, and sense of history that already existed in the African American community. Garvey did not create this consciousness; rather, he gave this consciousness its political expression
    这整段话都是schlars的意思吧? (不是!只有前半句是 因为前面说 创造了意识  而后面说的是没有创造意识 是长期都存在的 所以后半句一定是作者的观点)所以作者和scholar是相反的态度 
    所以scholar说创造了 作者说 没创造。但是选项还是要参考作者说的话 因为他反驳的东西还是基于scholar反驳的 反驳了并且延伸了。
    
    视角:Some scholars  题干:问Some scholars 可能会同意以下哪个观点?
    B. marcus Garvey had to change a number of prevailing attitudes in order for his mass movement to find a foothold in the United States.  B选项的意思是MG不得不改变一些普遍的态度,以便他的群众运动在美国找到立足点。
    而是尝试去模糊长久以来的美国黑人已形成的观念
    所以真正的考点在后面 你想啊前面这么简单 creat怎么考嘛!所以是
    tend to obscure consciousness already existed = had to change prevailing attitudes
    gave this consciousness its political expression= in order for his mass movement to find a foothold 给了这个意识一个政治表达立场,也就是给了这个观点一个立足点
    6 0 回复 2021-10-08 15:31:08
  • 用户头像

    贾思敏

    题型:inferred 推理题
    
    视角:Some scholars 
    
    题干:问Some scholars 可能会同意以下哪个观点?
    
    定位:首先,分析Some scholars有哪些观点:好吧,他们的观点就这一句:Garvey created the consciousness from which he built, in the 1920s, the largest revitalization movement in African American history. 
    
    B. marcus Garvey had to change a number of prevailing attitudes in order for his mass movement to find a foothold in the United States.选项直接根据以上那一句话有点难推出来:B选项的意思是MG不得不改变一些普遍的态度,以便他的群众运动在美国找到立足点。但其实也能找到与回文定位一一对应的点:change a number of prevailing attitudes对应created the consciousness,his mass movement对应the largest revitalization movement。
    
    排除法:
    A. (A resulted from B: B导致A)A选项是说returning African American soldiers的政治活动导致了revitalization,与scholars的观点不符,scholars认为是MG所创造的consciousness导致了revitalization,偷换主语,观点不符。排。
    C. 我选了这个眼瞎了这是,(A provided the foundation of B: A给B提供了基础,就是A创造了B)C选项的意思是the African American community的意识为MG的政治诉求提供了基础,这不是scholars的视角观点,这是后面But 作者的视角观点,视角错误。排。
    D. MG希望复兴这些意识,但scholars的观点是MG是创造这些意识,而不是复兴以前的意识,偷换概念。排。
    E. MG搞起的mass movement的目的是...MG的运动的目标无法从定位的那一句话推出来,无关。排。
    1 0 回复 2021-09-30 18:51:58
  • 用户头像

    178951t

    But such an argument only tends to obscure the consciousness of identity, strength, and sense of history that already existed in the African American community.关键在于already existed,Garvey的argument会obsure这些already existed的观念,即change a number of prevailing attitudes。
    0 0 回复 2021-09-23 14:11:37
  • 用户头像

    V

    吐了,文中不是说Garvey 【did not】 create this consciousness吗????
    1 0 回复 2021-09-22 21:45:55
    • 评论用户头像

      Yoyooooo回复V

      did not create是作者的观点。最后一段是说,some scholars认为他create了,“but”引出的是作者的论述。

      2 0 回复 2021-10-23 16:20:18

  • 用户头像

    你的兰宝uwu

    什么破题。。真搞不懂
    5 0 回复 2021-09-02 18:24:36
  • 用户头像

    414617qqin

    都在说revitalize 可是revitalization movement不是原文中的定义吗 不懂
    0 0 回复 2021-07-31 17:00:10
  • 用户头像

    Edward.

    1. 推断题

    A:他们认为是MG的consciousness造成了复兴运动,而不是美国黑人的政治激进主义造成了复兴

    B:正确,他们认为MG创造了新的consciousness,因此一定是改变了一些东西

    C:他们认为MG的consciousness给美国黑人的复兴运动提供了基础,而不是美国黑人资金的sensibility给MG提供政治基础

    D:他们认为MG要创造一个新的consciousness而不是复兴以前的

    E:他们认为MG是先创造consciousness,然后再兴起运动,而不是创造consciousness是运动的目标。


    0 0 回复 2021-04-23 15:10:21
  • 手机注册
  • 邮箱注册
登录>







关闭图标

标题图

  • 图标

    知识库学习

    GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
  • 图标

    在线做题

    包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
  • 图标

    在线模考

    语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
  • 图标

    在线测评

    适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
  • 图标

    资料下载

    GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
  • 图标

    课程学习

    注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
×
请你选择你要查看的模考成绩单
立即开通 暂不开通
加载图片
网络异常