中间图

Or
banner
icon
OG18官方指南,建议同学们刷3遍。第一遍做题了解题型和考点,第二遍精刷,第三遍集中解决疑难问题。建议考生第一遍刷题采用官方正版纸质书籍,若遇到疑难问题,欢迎在此专区查阅解析,提供解析,参与题目讨论,与所有考生一起解决疑难问题。
阅读RC-9330 (第1/4题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:3m34s,平均正确率:52%

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

Among the myths taken as fact by the environmental managers of most corporations is the belief that environmental regulations affect all competitors in a given industry uniformly. In reality, regulatory costs - and therefore compliance - fall unevenly, economically disadvantaging some companies and benefiting others. For example, a plant situated near a number of larger noncompliant competitors is less likely to attract the attention of local regulators than is an isolated plant, and less attention means lower costs.

Additionally, large plants can spread compliance costs such as waste treatment across a larger revenue base; on the other hand, some smaller plants may not even be subject to certain provisions such as permit or reporting requirements by virtue of their size. Finally, older production technologies often continue to generate toxic wastes that were not regulated when the technology was first adopted. New regulations have imposed extensive compliance costs on companies still using older industrial coal-fired burners that generate high sulfur dioxide and nitrogen oxide outputs, for example, whereas new facilities generally avoid processes that would create such waste products. By realizing that they have discretion and that not all industries are affected equally by environmental regulation, environmental managers can help their companies to achieve a competitive edge by anticipating regulatory pressure and exploring all possibilities for addressing how changing regulations will affect their companies specifically.

【OG20-P436-546题】

It can be inferred from the passage that a large plant might have to spend more than a similar but smaller plant on environmental compliance because the larger plant is

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友if6lYg7G提供。更多GMAT题目请
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 ya**** 更新于2015-11-03 09:33:51 感谢由 ya**** 对此题目的解答所做出的贡献。
定位于文章第四句,因为这个句子涉及不同规模企业的对比。从定位句可知,大公司的遵守成本很高,而有些小公司甚至都不用遵守诸如许可或申报义务方面的规定,正确选项应该包含以上信息
A错误,attract attention与企业规模无关
B正确,因为谈及了许可以及报告的要求,符合文章本层次的内容
C错误,文中没有提及原材料供应厂商
D错误,older production是下一个层次的内容
E错误,文中此处未提及排放的废物量的差异

题目讨论 9条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像

    园园爱吃肉

    定位到了,依然没选对。。因为没读懂
    1 0 回复 2019-12-08 17:32:12
  • 用户头像

    847716opn

    定位错误 选项没有原文支撑
    0 0 回复 2019-09-25 21:50:40
  • 用户头像

    浪逐曲奇

    第一段比较的是一群和一个;第二段才是比较的大厂和小厂。。。
    0 0 回复 2019-09-15 19:57:53
    • 评论用户头像

      浪逐曲奇回复浪逐曲奇

      修正 :身处群体(旁边是稍大的厂)和单独一个,倒不能说第一段所讲的对象是大厂还是小厂,只是相对的形容词而非绝对的形容词

      0 0 回复 2019-09-15 20:00:49

  • 用户头像

    cindy710

    第一次思路:
    大厂与小厂的对比,没有回到原文进行定位,二选一的时候不能正确排除。
    
    快速解题法:
    题干中问的是spend 选择与钱更加直接的选项!
    A attention 是间接的!原文表达: company↓, attention ↓, cost↓ 
    B 原文逻辑取非!
    原文是小公司被排除在外
    选项改为 大公司被排除在外的可能性更小
    0 0 回复 2019-06-01 16:52:33
  • 用户头像

    superboy

    定位句"Additionally, ...some smaller plants may not... such as permit or reporting requirements by virtue of their size." 这里说到了smaller may not... permit or reporting ! 所以对应C选项:large plant less likely to be exempt from permit and reporting requirements!
    0 0 回复 2019-05-21 13:46:25
  • 用户头像

    考到770不是梦

    定位是environmental compliance, 所以定位在additional之后,
    a选项迷惑在上一段虽然没有提到compliance,但是说的是小工厂在一堆大工厂的边上会spend 少。
    0 0 回复 2018-08-29 10:30:10
  • 用户头像

    lydiaaaa

    文中关于这块提到的是,小企业相比大企业花的少,问题是为什么大企业比小企业花的多,反过来问了而已,是同一个意思,所以定位到第二段第一句分号后面的一句话
    0 0 回复 2018-01-01 19:28:26
  • 用户头像

    xiaoyi

    attract attention与企业规模无关
    选项中的因素错换!!!
    0 0 回复 2017-02-05 14:45:13
    • 评论用户头像

      Better vivi回复xiaoyi

      明明就是有关的,a项是很强的迷惑项好吗,但这题的关键不是信息无关,是题目是问所有的大厂和小厂对比,而a项只有在小厂坐落在大厂旁边是产生对比才有regulation的区别。居然瞎说也没有老师来纠正 唉

      1 0 回复 2017-12-08 23:21:28

    • 评论用户头像

      mengdan回复 Better vivi

      恩,你说的对

      0 0 回复 2017-12-27 20:30:06

    • 评论用户头像

      蓝玫圣代回复xiaoyi

      +1 我觉得你说的也对

      0 0 回复 2018-10-10 21:14:56

  • 用户头像

    空杯心澄

    用LARGE PLANT进行定位,到Additionally, large plants can spread compliance costs such as waste treatment across a larger revenue base; on the other hand, some smaller plants may not even be subject to certain provisions such as permit or reporting requirements by virtue of their size.
    0 0 回复 2016-03-27 09:53:43
    • 评论用户头像

      默默回复空杯心澄

      转折往往伴随考点

      0 0 回复 2018-05-17 11:00:48

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常