中间图

Or
阅读RC-10324 (第1/4题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:3m50s,平均正确率:40.5% 添加做题笔记

Recently biologists have been interested in a tide-associated periodic behavior displayed by the diatom Hantzschia virgata, a microscopic golden-brown alga that inhabits that portion of a shoreline washed by tides (the intertidal zone). Diatoms of this species, sometimes called “commuter” diatoms, remain burrowed in the sand during high tide, and emerge on the sand surface during the daytime low tide. Just before the sand is inundated by the rising tide, the diatoms burrow again. Some scientists hypothesize that commuter diatoms know that it is low tide because they sense an environmental change, such as an alteration in temperature or a change in pressure caused by tidal movement. However, when diatoms are observed under constant conditions in a laboratory, they still display periodic behavior, continuing to burrow on schedule for several weeks. This indicates that commuter diatoms, rather than relying on environmental cues to keep time, possess an internal pacemaker or biological clock that enables them to anticipate periodic changes in the environment. A commuter diatom has an unusually accurate biological clock, a consequence of the unrelenting environmental pressures to which it is subjected; any diatoms that do not burrow before the tide arrives are washed away.

This is not to suggest that the period of this biological clock is immutably fixed. Biologists have concluded that even though a diatom does not rely on the environment to keep time, environmental factors—including changes in the tide’s hydrostatic pressure, salinity, mechanical agitation, and temperature—can alter the period of its biological clock according to changes in the tidal cycle. In short, the relation between an organism’s biological clock and its environment is similar to that between a wristwatch and its owner: the owner cannot make the watch run faster or slower, but can reset the hands. However, this relation is complicated in intertidal dwellers such as commuter diatoms by the fact that these organisms are exposed to the solar-day cycle as well as to the tidal cycle, and sometimes display both solar-day and tidal periods in a single behavior. Commuter diatoms, for example, emerge only during those low tides that occur during the day.

The passage suggests which of the following about the accuracy of the commuter diatom’s biological clock?


  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 aaaaa 更新于2015-11-11 14:25:35 感谢由 aaaaa 对此题目的解答所做出的贡献。
A 文章没提到accuracy的改变
B 文章没有说commuter在intertidal中稀有
C选项对应原文这一句:A commuter diatom has an unusually accurate biological clock, a consequence of the unrelenting environmental pressures to which it is subjected.说diatom有这非同寻常准确的生物钟,这是因为它承受在的残忍而不间断的环境压力的结果。所以这巨大的环境压力解释了diatom的不寻常的准确性
D 文章没有提到和其他生物的对比
E 文章没有出现过变化的实验环境

题目讨论 11条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    亲亲的清清HQQ

    C难道不是说反了么?原文说持续的环境压力导致不同寻常的准确度;C说less intensive pressure 导致high accurate
    0 0 回复 2019-09-19 15:41:38
    • 评论用户头像

      小火火火箭回复亲亲的清清HQQ

      你看错了。。。选项说的是more accurate than

      0 0 回复 2019-10-10 19:17:03

  • 用户头像
    Kath1230

    A commuter diatom has an unusually accurate biological clock, a consequence of the unrelenting environmental pressures to which it is subjected;
    0 0 回复 2019-02-16 18:30:11
  • 用户头像
    大不列颠豆花

    错选了A,不过确实说accuracy受潮汐影响,我觉得不是很恰当(实验室里都没潮汐了不是照样精准么),C其实还是在里面有提到他们这种精确的生物钟是由于压力大的环境导致的 (要是不在high tide来的时候burrow就会被冲走)恶劣的环境练就了他们这么精准的生物钟,这样看C确实挺有道理的
    0 0 回复 2018-11-23 21:22:35
  • 用户头像
    nimabi

    C是真的牵强,哪有比较?反正那帮傻逼老头想怎么解释就怎么解释
    0 0 回复 2018-09-13 06:56:28
  • 用户头像
    KG大作战

    讲道理,没做这道题前,怎么也想不到be subjected to 是遭受经受的意思。
    I am subjected to the torture of Gmat.
    0 0 回复 2018-08-06 20:35:54
  • 用户头像
    发呆的夜之亡魂

    定位对了,脑筋没转过来,因为认为并没有出现比较,所以就没选C
    0 0 回复 2018-07-17 17:55:09
  • 用户头像
    默默

    把选项看完
    0 0 回复 2018-05-20 23:07:20
    • 评论用户头像

      默默回复默默

      other 有陷阱

      0 0 回复 2018-05-20 23:10:04

  • 用户头像
    Ashinxgy

    . A commuter diatom has an unusually accurate biological clock, a consequence of the unrelenting environmental pressures to which it is subjected
    0 0 回复 2017-09-16 21:52:33
  • 用户头像
    xiaoyi

    unrelenting unrelenting ---词义的准确度!!
    0 0 回复 2017-08-29 22:11:57
  • 用户头像
    baizhu

    定位的問題!!
    0 0 回复 2017-08-10 17:03:02
  • 用户头像
    xx酱

    A选项对应原文第二段双破折号的后面部分 但是原文只是说alter the period of 并没有说 the accuracy will vary。也就是说周期虽然会变化 但是准确性不一定变化。就像一年12个月每个月的天数不同(period varies) 但是每个月的时间都是精确的(the accuracy does not change)一样
    0 0 回复 2017-03-06 21:11:11
    本题信息

    3m50s

    平均耗时

    40.5%

    平均正确率

    • 题目来源1:GWD

    该题由网友8Q1SMDfL提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常