中间图

Or

雷哥网GMAT>题库>GMAT难题300合集>阅读RC>18010

阅读RC-18010 (第7/8题) Time Cost00:00
收藏
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

Critics maintain that the fiction of Herman Melville (1819–1891) has limitations, such as its lack of inventive plots after Moby-Dick (1851) and its occasionally inscrutable style. A more serious, yet problematic, charge is that Melville is a deficient writer because he is not a practitioner of the “art of fiction,” as critics have conceived of this art since the late nineteenth- century essays and novels of Henry James. Indeed, most twentieth-century commentators regard Melville not as a novelist but as a writer of romance, since they believe that Melville’s fiction lacks the continuity that James viewed as essential to a novel: the continuity between what characters feel or think and what they do, and the continuity between characters’ fates and their pasts or original social classes. Critics argue that only Pierre (1852), because of its subject and its characters, is close to being a novel in the Jamesian sense.

However, although Melville is not a Jamesian novelist, he is not therefore a deficient writer. A more reasonable position is that Melville is a different kind of writer, who held, and should be judged by, presuppositions about fiction that are quite different from James’s. It is true that Melville wrote “romances”; however, these are not the escapist fictions this word often implies, but fictions that range freely among very unusual or intense human experiences. Melville portrayed such experiences because he believed these best enabled him to explore moral questions, an exploration he assumed was the ultimate purpose of fiction. He was content to sacrifice continuity or even credibility as long as he could establish a significant moral situation. Thus Melville’s romances do not give the reader a full understanding of the complete feelings and thoughts that motivate actions and events that shape fate. Rather, the romances leave unexplained the sequence of events and either simplify or obscure motives. Again, such simplifications and obscurities exist in order to give prominence to the depiction of sharply delineated moral values, values derived from a character’s purely personal sense of honor, rather than, as in a Jamesian novel, from the conventions of society.

Which of the following can most logically be inferred about the author’s estimation of the romantic and novelistic traditions of fiction?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 216505pr 更新于2021-11-04 16:39:07 感谢由 216505pr 对此题目的解答所做出的贡献。
这道题主要定位在整个的第二段中,在第二段中作者叙述了浪漫小说的特点和作用,并对浪漫小说给予了肯定。在A more reasonable position is that Melville is a different kind of writer,这句话中,作者也提及了HM作为浪漫小说的代表,应该被看作是另一个类别的作家。言下之意是浪漫小说也应该被看成另一种类别,跟别的小说是一样的定位。所以选A

题目讨论 (2条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    DYR

    人们传统意义上认为的小说是Jamesian那种的,但是大家忽略了还有一种小说类型是romantic型的。作者本文的目的就是想说明romantic型小说的价值,让大家注意道这种类型的小说。
    The romantic tradition should be considered at least as valuable as the novelistic tradition in the examination of human experience.
    0 0 回复 2022-03-11 21:04:07
  • 用户头像
    可欣同学

    定位在哪里呀,有没有朋友解释一下
    0 0 回复 2020-09-23 16:15:05
    • 评论用户头像

      1024804d回复可欣同学

      我觉得这题没有准确的定位,是靠对于整个文段的理解。这题第一段说很多critcs认为HM的小说不好,他不是个正统的作家,第一段的后面在解释为什么critics会这样认为,因为他们把HJ的小说和他的行文方式当成标准,而HM明显不符合HJ的标准。第二段作者就在为HM辩护,说其实不是HM不好,只是HM是另一种作者,写小说是另一种方式。整篇文章并没有判断是HJ好还是HM好,所以所有判断谁好谁坏的选项都应该被排除,排除B C D项明显不对,critics明显不赞同romantic 所以不能和novelistic同样取悦critics E项 文章没提到贡献 更没提到时间问题 综合判断答案选A

      2 0 回复 2020-10-18 12:20:59

    题号选择

    科目: 阅读RC

    • 句子改错SC
    • 逻辑CR
    • 阅读RC
    • 数据充分DS
    • 问题求解PS
    • 综合推理IR

    来源: GMAT难题300合集

    • 全部
    • OG20
    • OG20新题
    • OG19新题
    • OG18新题
    • OG18分册
    • OG17新题
    • OG16
    • OG12
    • 破解版12
    • 破解版08
    • 破解版07
    • GWD
    • 精选题库
    • OG18自测章
    • Manhattan
    • magoosh
    • 难题300
    本题信息

    1m45s

    平均耗时

    87.1%

    平均正确率

    该题由网友7sRAjtp提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常