中间图

Or

雷哥网GMAT>题库>OG16>阅读RC>9188

阅读RC-9188 (第2/3题) Time Cost00:00
收藏
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

Archaeology as a profession faces two major problems. First, it is the poorest of the poor. Only paltry sums are available for excavating and even less is available for publishing the results and preserving the sites once excavated. Yet archaeologists deal with priceless objects every day. Second, there is the problem of illegal excavation, resulting in museum-quality pieces being sold to the highest bidder.

I would like to make an outrageous suggestion that would at one stroke provide funds for archaeology and reduce the amount of illegal digging. I would propose that scientific archaeological expeditions and governmental authorities sell excavated artifacts on the open market. Such sales would provide substantial funds for the excavation and preservation of archaeological sites and the publication of results. At the same time, they would break the illegal excavator’s grip on the market, thereby decreasing the inducement to engage in illegal activities

You might object that professionals excavate to acquire knowledge, not money. Moreover, ancient artifacts are part of our global cultural heritage, which should be available for all to appreciate, not sold to the highest bidder. I agree. Sell nothing that has unique artistic merit or scientific value. But, you might reply, everything that comes out of the ground has scientific value. Here we part company. Theoretically, you may be correct in claiming that every artifact has potential scientific value. Practically, you are wrong.

I refer to the thousands of pottery vessels and ancient lamps that are essentially duplicates of one another. In one small excavation in Cyprus, archaeologists recently uncovered 2,000 virtually indistinguishable small jugs in a single courtyard. Even precious royal seal impressions known as l’melekh handles have been found in abundance —more than 4,000 examples so far.The basements of museums are simply not large enough to store the artifacts that are likely to be discovered in the future. There is not enough money even to catalog the finds; as a result, they cannot be found again and become as inaccessible as if they had never been discovered. Indeed, with the help of a computer, sold artifacts could be more accessible than are the pieces stored in bulging museum basements. Prior to sale, each could be photographed and the list of the purchasers could be maintained on the computer. A purchaser could even be required to agree to return the piece if it should become needed for scientific purposes.

It would be unrealistic to suggest that illegal digging would stop if artifacts were sold on the open market. But the demand for the clandestine product would be substantially reduced. Who would want an unmarked pot when another was available whose provenance was known, and that was dated stratigraphically by the professional archaeologist who excavated it?

The author implies that all of the following statements about duplicate artifacts are true EXCEPT:

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 ya**** 更新于2015-10-27 16:51:10 感谢由 ya**** 对此题目的解答所做出的贡献。
细节题
A文章最后一句表达了对此种文物的需求肯定存在,排除
B文中第三段的Sell nothing that has unique artistic merit or scientific value 提及了此点,排除
C对应文中simply not large enough to store the artifacts that are likely to be discovered in the future,排除
D文中第五段内容提及了此点,排除
E正确,文中未提到复制品的质量比博物馆中陈列的品种更好

题目讨论 (6条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    张嘉桃桃

    Theoretically, you may be correct in claiming that every artifact has potential scientific value. Practically, you are wrong. 作者反驳了有价值的观点,所以B是对的,有提及
    1 0 回复 2020-07-13 14:23:40
  • 用户头像
    我要吃720斤鸡

    except题也会出非并列的细节题
    0 0 回复 2018-11-21 20:19:48
  • 用户头像
    小蚊子

    我把quality 看成啦quantity
    0 0 回复 2018-01-07 12:03:21
  • 用户头像
    CU

    quality/quantity
    0 0 回复 2017-12-19 11:10:26
  • 用户头像
    见过夏天去非洲拍动物世界

    Sell nothing that has unique artistic merit or scientific value. But, you might reply, everything that comes out of the ground has scientific value. Here we part company. Theoretically, you may be correct in claiming that every artifact has potential scientific value. Practically, you are wrong.这里作者说不卖掉有价值的文物。接着说对方可能反驳说挖出来的都是有价值的,然后作者说这个观点是错误的。也就是说并不是所有挖出来的东西都是有价值的。
    0 0 回复 2017-01-03 16:44:39
  • 用户头像
    Demiakane57

    第五段的大概意思是什么?提到了d选项吗?
    0 0 回复 2016-07-20 11:49:07
    • 评论用户头像

      Vera0503回复Demiakane57

      应该是第四段提到了吧 是说还有很多未来会挖出来的东西

      0 0 回复 2016-10-31 10:35:53

    题号选择

    科目: 阅读RC

    • 句子改错SC
    • 逻辑CR
    • 阅读RC
    • 数据充分DS
    • 问题求解PS
    • 综合推理IR

    来源: OG16

    • 全部
    • OG20
    • OG20新题
    • OG19新题
    • OG18新题
    • OG18分册
    • OG17新题
    • OG16
    • OG12
    • 破解版12
    • 破解版08
    • 破解版07
    • GWD
    • 精选题库
    • OG18自测章
    • Manhattan
    • magoosh
    • 难题300
    本题信息

    3m58s

    平均耗时

    51.1%

    平均正确率

    该题由网友cEJfnES提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常