中间图

Or

雷哥网GMAT>题库>OG16>阅读RC>9316

阅读RC-9316 (第3/3题) Time Cost00:00
收藏
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

In the seventeenth-century Florentine textile industry, women were employed primarily in low paying, low-skill jobs. To explain this segregation of labor by gender, economists have relied on the useful theory of human capital. According to this theory, investment in human capital—the acquisition of difficult job-related skills—generally benefits individuals by making them eligible to engage in well-paid occupations. Women’s role as child bearers, however, results in interruptions in their participation in the job market (as compared with men’s) and thus reduces their opportunities to acquire training for highly skilled work. In addition, the human capital theory explains why there was a high concentration of women workers in certain low-skill jobs, such as weaving, but not in others, such as combing or carding, by positing that because of their primary responsibility in child rearing women took occupations that could be carried out in the home.There were, however, differences in pay scales that cannot be explained by the human capital theory. For example, male construction workers were paid significantly higher wages than female taffeta weavers. The wage difference between these two low-skill occupations stems from the segregation of labor by gender: because a limited number of occupations were open to women, there was a large supply of workers in their fields, and this "overcrowding" resulted in women receiving lower wages and men receiving higher wages.

The author of the passage would be most likely to describe the explanation provided by the human capital theory for the high concentration of women in certain occupations in the seventeenth-century Florentine textile industry as

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 ya**** 更新于2015-11-02 09:08:50 感谢由 ya**** 对此题目的解答所做出的贡献。
态度题,从文中可以看出,作者认为这个理论useful,但同时也有一些现象无法通过该理论解释
A正确,将文中的useful变为well founded,第二段谈论到人力资本理论无法解释某些现象,因此incomplete的描述很合适
B错误,不符合文中意思
C错误,poorly substantiated的说法在文中没有根据
D错误,程度太重
E与作者态度不符

题目讨论 (3条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    huang642

    来自一个网站的解析:
    
    态度题:正确答案为(A)。问题要求评估作者的态度。做笔记后咱们已经分析评论道,文章对于理论的整体态度是正态度。定为原文有关作者态度的部分:原文第5行,作者characterizes the theory as useful,正态度。但是第二段说differences in pay scales cannot be explained by the human capital theory. 可以推断,作者对该理论整体持积极态度,但并非全盘支持。(B)(D) (E)都表示负态度,排除。(A)(B)都表达了双重态度,根据关联词,我们知道(A)强调正态度,(B)强调负态度,很明显作者认为human capital theory虽然存在瑕疵,但是是有用的。所以(A)更符合作者的态度。
    0 0 回复 2019-05-23 02:37:22
  • 用户头像
    ziyuanguo

    正确理解问题的 high concentration of women
    第一段原词 concentration出现 theory 可以解释
    第二段 替换词 a large supply of workers in their fields, and this "overcrowding"=concentration 但是theory cannot explain
    0 0 回复 2019-03-28 17:46:09
  • 用户头像
    紫紫紫苑

    这一篇文章也太牵强了吧
    2 0 回复 2018-07-24 13:33:16
    题号选择

    科目: 阅读RC

    • 句子改错SC
    • 逻辑CR
    • 阅读RC
    • 数据充分DS
    • 问题求解PS
    • 综合推理IR

    来源: OG16

    • 全部
    • OG20
    • OG20新题
    • OG19新题
    • OG18新题
    • OG18分册
    • OG17新题
    • OG16
    • OG12
    • 破解版12
    • 破解版08
    • 破解版07
    • GWD
    • 精选题库
    • OG18自测章
    • Manhattan
    • magoosh
    • 难题300
    本题信息

    2m59s

    平均耗时

    60.2%

    平均正确率

    该题由网友MFuOzkJ提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常