中间图

Or

雷哥网GMAT>题库>OG16>阅读RC>9475

阅读RC-9475 (第7/7题) Time Cost00:00
收藏
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

According to a recent theory, Archean-age gold-quartz vein systems were formed more than two billion years ago from magmatic fluids that originated from molten granite-like bodies deep beneath the surface of the Earth. This theory is contrary to the widely held view that the systems were deposited from metamorphic fluids, that is, from fluids that formed during the dehydration of wet sedimentary rocks.

The recently developed theory has considerable practical importance. Most of the gold deposits discovered during the original gold rushes were exposed at the Earth's surface and were found because they had shed trails of alluvial gold that were easily traced by simple prospecting methods. Although these same methods still lead to an occasional discovery, most deposits not yet discovered have gone undetected because they are buried and have no surface expression.

The challenge in exploration is therefore to unravel the subsurface geology of an area and pinpoint the position of buried minerals. Methods widely used today include analysis of aerial images that yield a broad geological overview; geophysical techniques that provide data on the magnetic, electrical, and mineralogical properties of the rocks being investigated; and sensitive chemical tests that are able to detect the subtle chemical halos that often envelop mineralization. However, none of these high-technology methods are of any value if the sites to which they are applied have never mineralized, and to maximize the chances of discovery the explorer must therefore pay particular attention to selecting the ground formations most likely to be mineralized. Such ground selection relies to varying degrees on conceptual models, which take into account theoretical studies of relevant factors.

These models are constructed primarily from empirical observations of known mineral deposits and from theories of ore-forming processes. The explorer uses the models to identify those geological features that are critical to the formation of the mineralization being modeled, and then tries to select areas for exploration that exhibit as many of the critical features as possible.

According to the passage, methods of exploring for gold that are widely used today are based on which of the following facts?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 ya**** 更新于2015-11-10 20:44:20 感谢由 ya**** 对此题目的解答所做出的贡献。
文章提到矿藏一般都深埋在地下这个事实
A错误,文中未提及
B错误,这是“淘金热”时的情况
C正确,符合文章意思
D错误,only过于极端
E错误,only过于极端
当前版本由 KK立志71党 更新于2017-07-29 11:09:20 感谢由 KK立志71党 对此题目的解答所做出的贡献。

题干问的是"被广泛接受的勘探金子的方法”以哪个事实为基础?methods主要在第三段讲的。所以可以定位到第三段。

第三段开头讲到challenges是unravel那些buried的金子,然后承接着这句开始讲挖金的methods.所以AB选项molten和on the surface是不对的。

DE选项的only不仅过于极端而且选项内容未在第三段提及到。埋在地下是找不到具体的地点不等于hard to reach,D错误。

E选项的其他种类的黄金沉淀不可能产生大量黄金也没有提及也不是用这些method explore的原因


题目讨论 (4条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    499685skw

    warrant 为……做担保,证明……正当。DE都错。
    0 0 回复 2022-10-07 19:38:10
  • 用户头像
    飞翔的五花肉

    B是讲述一开始容易开采的矿。
    而问题问的是定位第三段第一第二句话:
    The challenge in exploration is therefore to unravel the subsurface geology of an area and pinpoint the position of buried minerals.
    现在广泛应用的方法是针对藏在地下的矿藏。
    1 0 回复 2020-08-16 20:41:18
  • 用户头像
    见过夏天去非洲拍动物世界

    (有according to,直接找原话,定位于第一段第二句)
    0 0 回复 2016-12-30 22:41:23
  • 用户头像
    见过夏天去非洲拍动物世界

    Although these same methods still lead to an occasional discovery, most deposits not yet discovered have gone undetected because they are buried and have no surface expression.
    答案在第二段结尾和第三段开头。
    The challenge in exploration is therefore to unravel the subsurface geology of an area and pinpoint the position of buried minerals. 
    
    错因:还是没有读懂文章的意思。比较重要的这一段,讲述了文章整个的背景逻辑,没有搞懂,导致整篇文章浑浑噩噩。
    0 0 回复 2016-12-30 22:20:01
    题号选择

    科目: 阅读RC

    • 句子改错SC
    • 逻辑CR
    • 阅读RC
    • 数据充分DS
    • 问题求解PS
    • 综合推理IR

    来源: OG16

    • 全部
    • OG20
    • OG20新题
    • OG19新题
    • OG18新题
    • OG18分册
    • OG17新题
    • OG16
    • OG12
    • 破解版12
    • 破解版08
    • 破解版07
    • GWD
    • 精选题库
    • OG18自测章
    • Manhattan
    • magoosh
    • 难题300
    本题信息

    2m43s

    平均耗时

    59.9%

    平均正确率

    该题由网友htkCYh6提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常