中间图

Or

雷哥网GMAT>题库>精选题库>阅读RC>9509

阅读RC-9509 (第2/5题) Time Cost00:00
收藏
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

In 1994, a team of scientists led by David Mckay began studying the meteorite ALH84001, which had been discovered in Antarctica in 1984. Two years later, the McKay team announced that ALH84001, which scientists generally agree originated on Mars, contained compelling evidence that life once existed on Mars. This evidence includes the discovery of organic molecules in ALH84001, the first ever found in Martian rock. Organic molecules—complex, carbonbased compounds—form the basis for terrestrial life. The organic molecules found in ALH84001 are polycyclic aromatic hydrocarbons, or PAH’s. When microbes die, their organic material often decays into PAH’s.

Skepticism about the McKay team’s claim remains, however. For example, ALH84001 has been on earth for 13,000 years, suggesting to some scientists that its PAH’s might have resulted from terrestrial contamination. However, McKay’s team has demonstrated that the concentration of PAH’s increases as one looks deeper into ALH84001, contrary to what one would expect from terrestrial contamination. The skeptic’s strongest argument, however, is that processes unrelated to organic life can easily produce all the evidence found by McKay’ s team, including PAH’s. For example, star formation produces PAH’s. Moreover, PAH’s frequently appear in other meteorites, and no one attributes their presence to life processes. Yet McKay’s team notes that the particular combination of PAH’s in ALH84001 is more similar to the combinations produced by decaying organisms than to those originating form nonbiological processes.

The passage asserts which of the following about the claim that ALH84001 originated on Mars ?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 kisenana 更新于2015-10-29 16:32:18 感谢由 kisenana 对此题目的解答所做出的贡献。
关键词ALH84001 originated on Mars定位到In 1994, a team of scientists led by David Mckay began studying the meteorite ALH84001, which had been discovered in Antarctica in 1984. 
选项A initially 回文部分未提及
选项B 回文部分同义转换
选项C It has been questioned by some skeptics 文章未提及
选项D It has been undermined by recent work on PAH’s.
文章未提及
选项E on Earth for 13,000 years.不是回文部分内容,排除

题目讨论 (4条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    ycy想上700

    第一段主要说通过ALH,M发现火星上存在过生命,因为ALH里面有PAH,而PAH是微生物死后形成的
    第二段主要在说一些人的质疑和M的反驳
    0 0 回复 2021-10-27 23:14:22
  • 用户头像
    207179m

    我是这样想的:scientists generally agree" ALH84001"originated on Mars,这个ALH84001来自火星是被大多数科学家认可的。而第二段的质疑是“ALH84001上有携带证明生物存在火星的物质”这个说法,题目问的则是“ALH84001来自火星”的相关说法,即选项B“it is not a dispute”是“generally agree”的同义转换
    2 0 回复 2020-08-04 21:15:17
  • 用户头像
    kloos

    选项C 不是很理解为什么错,第二段不是提到了很多skeptics吗?
    0 0 回复 2018-05-26 16:11:52
    • 评论用户头像

      豆果的杏力蛋回复kloos

      第二段反驳的是McKay的观点,这里ALH84001 originated on Mars的观点是其他scientist的观点

      0 0 回复 2021-08-26 14:28:13

  • 用户头像
    见过夏天去非洲拍动物世界

    没找到定位点,排除法做吧,不要慌。安心做题。
    0 0 回复 2017-01-14 20:22:12
    • 评论用户头像

      LUOYYDTC回复见过夏天去非洲拍动物世界

      Two years later, the McKay team announced that ALH84001, which scientists generally agree originated on Mars, contained compelling evidence that life once existed on Mars. 定位在这

      0 0 回复 2017-09-09 14:45:11

    题号选择

    科目: 阅读RC

    • 句子改错SC
    • 逻辑CR
    • 阅读RC
    • 数据充分DS
    • 问题求解PS
    • 综合推理IR

    来源: 精选题库

    • 全部
    • OG20
    • OG20新题
    • OG19新题
    • OG18新题
    • OG18分册
    • OG17新题
    • OG16
    • OG12
    • 破解版12
    • 破解版08
    • 破解版07
    • GWD
    • 精选题库
    • OG18自测章
    • Manhattan
    • magoosh
    • 难题300
    本题信息

    2m30s

    平均耗时

    50%

    平均正确率

    • 题目来源1:精选题库

    该题由网友9W16EpM提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常