中间图

Or

雷哥网GMAT>题库>精选题库>阅读RC>9638

阅读RC-9638 (第1/8题) Time Cost00:00
收藏
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

Anthropologists studying the Hopi people of the southwestern United States often characterize Hopi society between 1680 and 1880 as surprisingly stable, considering that it was a period of diminution in population and pressure from contact with outside groups, factors that might be expected to cause significant changes in Hopi social arrangements.

The Hopis' retention of their distinctive sociocultural system has been attributed to the Hopi religious elite's determined efforts to preserve their religion and way of life, and also to a geographical isolation greater than that of many other Native American groups, an isolation that limited both cultural contact and exposure to European diseases. But equally important to Hopi cultural persistence may have been an inherent flexibility in their social system that may have allowed preservation of traditions even as the Hopis accommodated themselves to change. For example, the system of matrilineal clans was maintained throughout this period, even though some clans merged to form larger groups while others divided into smaller descent groups. Furthermore, although traditionally members of particular Hopi clans appear to have exclusively controlled particular ceremonies, a clan's control of a ceremony might shift to another clan if the first became too small to manage the responsibility. Village leadership positions traditionally restricted to members of one clan might be similarly extended to members of other clans, and women might assume such positions under certain unusual conditions.

Which of the following can be inferred from the passage about the Hopis' geographic situation between 1680 and 1880?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 七剑飘一飘 更新于2015-10-09 14:20:27 感谢由 七剑飘一飘 对此题目的解答所做出的贡献。
文章分析:
1 点明主旨:1680-1880是人口减少和遭受来自外来的压力的时期,随时都会给Hopi社会结构带来巨大的改变。但是Hopi people的社会结构惊人的稳定。
2 解释了社会结构稳定的原因:
是religious elite 的努力,以及地理位置偏僻。
3 但是社会结构稳定的一个很重要的因素是社会系统在面对变革时候的内在灵活性

Which of the following can be inferred from the passage about the Hopis' geographic situation between 1680 and 1880?
定位:The Hopis' retention of their distinctive sociocultural system has been attributed to the Hopi religious elite's determined efforts to preserve their religion and way of life, and also to a geographical isolation greater than that of many other Native American groups, an isolation that limited both cultural contact and exposure to European diseases. geographical isolation 社会稳定的因素之一

A It prevented the Hopis from experiencing a diminution in population.
定位无涉及a diminution in population,第一段内容
B It helped to promote flexibility within their social system
原文retention ,非promote
C It limited but did not eliminate contact with other cultural groups.
定位句改写
D It reinforced the religious elite's determination to resist cultural change.
religious elite's 是社会稳定的因素之一,与题干定位没有因果联系
E It tended to limit contact between certain Hopi clans.
无涉及certain Hopi clans
Correct:C

题目讨论 (5条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    313132ipn

    定位句改写哪里有提到not eliminate啊?
    0 0 回复 2022-09-06 11:08:06
  • 用户头像
    GMAT750进LSE

    B选项少个flexibility也是醉了。。少这个词直接把意思弄没了啊,希望能加强审核啦~
    0 0 回复 2019-10-23 23:21:44
    • 评论用户头像

      1026018uoq回复 GMAT750进LSE

      已修改

      0 0 回复 2019-10-25 16:00:51

    • 评论用户头像

      Sharonwwww回复GMAT750进LSE

      修改了个鬼啊,都2021了还是少个flexibility,这句话翻来复期都读不懂觉得有问题真的是把我看醉了!!上网搜了别处的原题才发现少个词!

      2 0 回复 2021-01-08 13:32:45

  • 用户头像
    考到770不是梦

    说了limit但是没说eliminate呀……
    1 0 回复 2018-07-29 15:45:43
    • 评论用户头像

      ottoyean回复考到770不是梦

      同问

      0 0 回复 2019-11-07 16:49:40

  • 用户头像
    nmbdy

    geographic situation 是本题的关键定位 在这一段时间内 geographic的定位只有这句话:and also to a geographical isolation greater than that of many other Native American groups, an isolation that limited both cultural contact and exposure to European diseases.
    依照此 很轻易就可以选出正确答案 
    即C imited but did not eliminate contact with other cultural groups.
    其他选项均为层次或者文章未提及
    0 0 回复 2017-11-07 13:25:26
  • 用户头像
    xiaoyi

    The Hopis' retention of their distinctive sociocultural system----这改写我也是醉了 !!
    0 0 回复 2017-08-27 10:38:57
    • 评论用户头像

      默默回复xiaoyi

      错误答案意思相反

      0 0 回复 2018-05-17 12:29:06

    题号选择

    科目: 阅读RC

    • 句子改错SC
    • 逻辑CR
    • 阅读RC
    • 数据充分DS
    • 问题求解PS
    • 综合推理IR

    来源: 精选题库

    • 全部
    • OG20
    • OG20新题
    • OG19新题
    • OG18新题
    • OG18分册
    • OG17新题
    • OG16
    • OG12
    • 破解版12
    • 破解版08
    • 破解版07
    • GWD
    • 精选题库
    • OG18自测章
    • Manhattan
    • magoosh
    • 难题300
    本题信息

    3m8s

    平均耗时

    58%

    平均正确率

    • 题目来源1:精选题库

    该题由网友7zmcBDY8提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常