中间图

Or

雷哥网GMAT>题库>精选题库>阅读RC>9652

阅读RC-9652 (第4/6题) Time Cost00:00
收藏
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

Quantum theory, although of tremendous scientific value, has nevertheless prompted debate among physicists. The debate arose because quantum theory addresses the peculiar properties of minute objects such as photons and electrons. While one type of experiment shows that these objects behave like particles, with well-defined trajectories through space, another demonstrates that, on the contrary, they behave waves, their peaks and troughs producing characteristic "interference" effects. However, scientists have failed to devise an experiment to demonstrate both behaviors simultaneously.

In the 1920s, two alternate interpretations of quantum theory attempted to resolve this apparently contradictory wave-particle duality. Physicist Niels Bohr argued that wave-particle properties are not contradictory, but complementary. Contrary to our intuition that an object continues to exist in some determined form even though we cannot perceive it, he concluded that the physical of a quantum object is actually undetermined before the object is observed via experiment.

Physicist Werner Heisenberg's "uncertainty principle," by contrast, postulated that we cannot precisely determine two complementary properties, such as position and momentum, of a quantum object simultaneously: if we measure an object's position with absolute certainty, then there is an infinite uncertainty in its momentum, and vice versa. He concluded that although we are limited in our ability to measure objects at the atomic and subatomic levels, their position and momentum are nonetheless defined all along.

Which of the following, if true, would most seriously undermine Bohr's conclusion about the physical reality of a quantum object?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 七剑飘一飘 更新于2015-10-09 14:12:56 感谢由 七剑飘一飘 对此题目的解答所做出的贡献。
文章结构:
点明主旨:Quantum theory的争论
1 争论的原因
2 关于争论的不同观点
3对于不同的观点的评价
4 为了解决争论,有2个不同的观点

定位第二段,因果逻辑题,削弱果,从得到的原因入手。
A. The physical properties of particles and waves are inherently complementary. 原文细节,题干逻辑相反
B. Human intuition is not a factor in the interpretation of scientific data about quantum objects. 
无涉及
C. Results of experiments on quantum objects are sometimes influenced by the expectations of the experimenters.  无涉及
D. The technology used in research on quantum objects has made tremendous advances since the 1920.  无涉及
E. Quantum objects possess distinct, continuously existing physical forms that do not depend on 
the experiments used to measure them. 

题目讨论 (5条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    Byrant

    定位.he concluded that the physical of a quantum object is actually undetermined before the object is observed via experiment.物理状态在实验之前未被决定,故不同实验有不同状态。选项E.Quantum objects possess distinct, continuously existing physical forms that do not depend on the experiments used to measure them.说明物理状态不为实验方式而转移,即实验之前已经决定。削弱了他的结论。
    0 0 回复 2019-09-11 11:35:53
  • 用户头像
    nmbdy

    像这样的题型可以当作逻辑题来做 反而正确率会有所提升 
    即找出因和果的核心逻辑链 来判断
    0 0 回复 2017-11-08 17:02:25
  • 用户头像
    nmbdy

    问题 UNDERMINE B的点
    定位于第二段
    Physicist Niels Bohr argued that wave-particle properties are not contradictory, but complementary. Contrary to our intuition that an object continues to exist in some determined form even though we cannot perceive it, he concluded that the physical of a quantum object is actually undetermined before the object is observed via experiment.
    实际上O不存在 当我们感知不到 然后 QO在实验中 未被观察之前就被破坏了 任何选项反对这两点都是正确

    A是加强了原文
    B human intuition虽然是说了 但是却不是文章主要的原因和结论 可以暂时保留
    C influenced by the expectations of the experimenters.  未提及 无关
    D technology used in research on quantum objects has made tremendous advances since the 1920s.  未提及 无关
    Econtinuously existing physical forms that do not depend on the experiments used to measure them.  和结论的即  QO在实验中 未被观察之前就被破坏了 恰好相反 可以推出里结论为错误
    所以BE选E舍B

    本题的关键在于读懂其句子要表达的意思

    0 0 回复 2017-11-08 16:53:54
  • 用户头像
    nmbdy

    问题 UNDERMINE B的点 
    定位于第二段 
    Physicist Niels Bohr argued that wave-particle properties are not contradictory, but complementary. Contrary to our intuition that an object continues to exist in some determined form even though we cannot perceive it, he concluded that the physical of a quantum object is actually undetermined before the object is observed via experiment.
    实际上O不存在 当我们感知不到 然后 QO在实验中 未被观察之前就被破坏了 任何选项反对这两点都是正确
    
    A是加强了原文
    B human intuition虽然是说了 但是却不是文章主要的原因和结论 可以暂时保留
    C influenced by the expectations of the experimenters.  未提及 无关
    D technology used in research on quantum objects has made tremendous advances since the 1920s.  未提及 无关
    Econtinuously existing physical forms that do not depend on the experiments used to measure them.  和结论的即  QO在实验中 未被观察之前就被破坏了 恰好相反 可以推出里结论为错误
    所以BE选E舍B
    
    本题的关键在于读懂其句子要表达的意思
    0 0 回复 2017-11-08 16:53:43
    • 评论用户头像

      nmbdy回复nmbdy

      Contrary to our intuition that an object continues to exist in some determined form even though we cannot perceive it, 表示B和我们的instuition相反 所以选项B错误 实际上是加强

      0 0 回复 2017-11-08 17:00:03

    • 评论用户头像

      nmbdy回复 nmbdy

      所以本题应该直接定位于 the physical of a quantum object is actually undetermined before the object is observed via experiment. 凡是讲到这个 能起削弱作用则对

      0 0 回复 2017-11-08 17:01:10

  • 用户头像
    ho不住啊

    Contrary to our intuition that an object continues to exist in some determined form even though we cannot perceive it, he concluded that the physical of a quantum object is actually undetermined before the object is observed via experiment. 前面半段可以用来削弱,后半段的意思应该是量子物质的物理形态是在实验发现物质之前被决定的,也就是说量子的形态和实验种类有关
    0 0 回复 2017-04-13 11:02:41
    题号选择

    科目: 阅读RC

    • 句子改错SC
    • 逻辑CR
    • 阅读RC
    • 数据充分DS
    • 问题求解PS
    • 综合推理IR

    来源: 精选题库

    • 全部
    • OG20
    • OG20新题
    • OG19新题
    • OG18新题
    • OG18分册
    • OG17新题
    • OG16
    • OG12
    • 破解版12
    • 破解版08
    • 破解版07
    • GWD
    • 精选题库
    • OG18自测章
    • Manhattan
    • magoosh
    • 难题300
    本题信息

    2m34s

    平均耗时

    67%

    平均正确率

    • 题目来源1:精选题库

    该题由网友w63C3iRd提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常