中间图

Or

雷哥网GMAT>题库>精选题库>阅读RC>9656

阅读RC-9656 (第2/4题) Time Cost00:00
收藏
报告题目错误
请选择错误类型:
请描述一下这个错误:

取消

The view has prevailed for the better part of the twentieth century that small firms do not perform an important role in Western economies. Official policies in many countries have favored large units of production because there were strong reasons to believe that large firms were superior to small firms in virtually every aspect of economic performance--productivity, technological progress, and job security and compensation. However, in the 1970s, evidence began to suggest that small firms in some countries were outperforming their larger counterparts. Perhaps the best example of this trend was in the steel industry, where new firms entered the market in the form of "mini-mills," and small-firm employment expanded, while many large companies shut down plants and reduced employment. Although no systematic evidence exists to determine unequivocally whether smaller units of production are as efficient as large firms or are, in fact, more efficient, some researchers have concluded that the accumulated evidence to date indicates that small firms are at least not burdened with an inherent size disadvantage.

Thus, an alternative view has emerged in the economics literature, arguing that small firms make several important contributions to industrial markets. First, small firms are often the source of the kind of innovative activity that leads to technological change. Small firms generate market turbulence that creates additional dimensions of competition, and they also promote international competition through newly created niches. Finally, small firms in recent years have generated the preponderant share of new jobs.

However, empirical knowledge about the relative roles of large and small firms is generally based upon anecdotal evidence and case studies, and such evidence has proved inadequate to answer major questions concerning the role of small firms across various industries and nations. An additional difficulty is that it is not obvious what criteria one should use to distinguish small firms from large ones. While a “small firm” is often defined as an enterprise with fewer than 500 employees, research studies of small firms use a wide variety of definitions.

The passage suggests which of the following about the empirical study of small firms' role?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 kisenana 更新于2015-11-05 14:40:50 感谢由 kisenana 对此题目的解答所做出的贡献。
关键词empirical study of small firms' role
定位到最后一段
最后一段是说:关于大小公司的关系的empirical knowledge 是基于anecdotal evidence和case study的,这些evidence不足以去解释 小公司的role。另外一个difficulty就是区别大小公司的标准不清楚。一般怎么认为,而study里面怎么做的不一致( a wide variety of definitions)

选项A does not support the theory that small firms' role is significant.本段未提及
选项B 市场骚乱的程度是 primary indicator of small firms' role.未提及
选项C new niches created by small firms has provided important data 本段未提及
选项D provided reliable evidence 回文段落说了不够reliable ,与回文内容不符
选项E 正确,需要更加划分清楚大小公司标准

题目讨论 (4条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    66miao

    我觉得A错误不是在于anecdotal evidence不能support the theory,而是文章指出这个evidence 本身是不adequate的。
    0 0 回复 2022-06-19 22:15:10
  • 用户头像
    cchloee

    回文定位到最后一段:“empirical knowledge about the relative roles of large and small firms is...” 
    首先排除:B,C,D; B讨论的范畴在第二段和这个题目无关,C没提过examination of new niches D:这个与文中内容相反,case study 并不能是一个reliable 
    evidence
    A:这个我选错了 但我的理解是: 文中说Empirical knowledge 是基于个anecdotal evidence,而这些evidence是无法去回答小公司在行业内的影响。 有关Empirical study,作者最后一段并没有建议/说明 个别案例是不支持第二个view的。 而是 为了进一步说明 empirical study需要一个对小公司更precise的definition -全文最后一句。
    0 0 回复 2021-06-24 07:27:05
  • 用户头像
    jianfengai

    一直在A和E里纠结,最终还是错选A了。role≠significant
    2 0 回复 2020-08-07 16:35:11
  • 用户头像
    栗子小王子

    An additional difficulty不应该是和empirical knowledge平行吗?为什么是被包含的关系
    1 0 回复 2018-04-06 11:06:50
    • 评论用户头像

      抱抱熊84回复栗子小王子

      同问

      0 0 回复 2018-09-12 00:24:14

    • 评论用户头像

      603085zj回复栗子小王子

      我的理解empirical knowledge包含evidence和case study,an additional difficulty指的就是case study,又包含在empirical knowledge里,所以这道题选E,A我觉得错在文中说的是不充分,这里直接就是不支持

      1 0 回复 2020-08-14 16:39:05

    题号选择

    科目: 阅读RC

    • 句子改错SC
    • 逻辑CR
    • 阅读RC
    • 数据充分DS
    • 问题求解PS
    • 综合推理IR

    来源: 精选题库

    • 全部
    • OG20
    • OG20新题
    • OG19新题
    • OG18新题
    • OG18分册
    • OG17新题
    • OG16
    • OG12
    • 破解版12
    • 破解版08
    • 破解版07
    • GWD
    • 精选题库
    • OG18自测章
    • Manhattan
    • magoosh
    • 难题300
    本题信息

    1m52s

    平均耗时

    67.2%

    平均正确率

    • 题目来源1:精选题库

    该题由网友w4EbgRv提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常