中间图

Or
阅读RC-9845 (第3/4题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:2m32s,平均正确率:31.3% 添加做题笔记

In Forces of Production, David Noble examines the transformation of the machine-tool industry as the industry moved from reliance on skilled artisans to automation. Noble writes from a Marxist perspective, and his central argument is that management, in its decisions to automate, conspired against labor: the power that the skilled machinists wielded in theindustry was intolerable to management. Noble fails to substantiate this claim, although his argument is impressive when he applies the Marxist concept of “de-skilling”—the use oftechnology to replace skilled the automation of the machine-tool industry. In automating, the industry moved to computer-based, digitalized “numerical control" (N/C) technology, ratherthan to artisan generated “record-playback" (R/P) technology.

Although both systems reduced reliance on skilled labor, Noble clearly prefers R/P, with its inherent acknowledgment of workers’ skills: unlike N/C, its programs were produced not byengineers at their computers, but by skilled machinists, who recorded their own movements to “teach" machines to duplicate those movements. However, Noble's only evidence ofconspiracy is that, although the two approaches were roughly equal in technical merit, management chose N/C. From this he concludes that automation is undertaken not becauseefficiency demands it or scientific advances allow it. but because it is a tool in the ceaseless war of capitalists against labor.

Which of the following best characterizes Forces of Production as it is described in the passage?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 七剑飘一飘 更新于2015-10-09 14:23:56 感谢由 七剑飘一飘 对此题目的解答所做出的贡献。
逻辑简图:
第一段:DN的观点:管理与劳动力有冲突--指出DN的问题
第二段:DN支持R/P--指出DN只有唯一的证据,且说明他对managers会选择N/C的解释

A. A comparison of two interpretations of how a particular industry evolved(未提及)
B. An examination of the origin of a particular concept in industrial economics(未提及)
C. A study that points out the weakness of a particular interpretation of an industrial phenomenon(未提及)
D. A history of a particular industry from an ideological point of view
E. An attempt to relate an industrial phenomenon in one industry to a similar phenomenon in another industry(未提及)
推理题:基于全文内容可得知d为最佳选项。

题目讨论 15条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像
    Mariposa爱学习

    An examination of the origin of a particular concept in industrial economics对工业经济学中某个特定概念起源的考察
    A history of a particular industry from an ideological point of view从意识形态的角度看某一特定行业的历史
    0 0 回复 2020-11-21 14:06:11
  • 用户头像
    Ninazhao

    Marxist perspective:The Bourgeois use their control of institutions to keep the masses ignorant of their exploitation – this is known as ideological control.
    0 0 回复 2020-07-23 20:14:05
  • 用户头像
    Lynne123

    看不出来history哪儿来的。。
    0 0 回复 2020-01-19 11:41:42
  • 用户头像
    Zhazha

    D.从意识形态角度看一个行业的历史。 就是看这个行业进化背后的conspiracy.背后的意识形态就是 a war of capitalist against labor.
    0 0 回复 2019-11-16 18:51:34
  • 用户头像
    嘉仓佑措

    我感觉这题还是细节题,所以原文找答案。
    0 0 回复 2019-11-04 23:39:28
  • 用户头像
    饮屠苏

    ideological point of view 意识形态,中文是什意思呀……
    0 0 回复 2019-03-15 17:49:12
  • 用户头像
    爱在普罗旺斯

    The passage does not directly address the issue of whether Noble compares two
    interpretations. It suggests that the only interpretation offered in Forces of Production of how the machine-tool industry evolved is Noble's own
    0 0 回复 2017-12-18 21:20:57
  • 用户头像
    桃太郎西红柿

    Marxist perspective-->ideological point of view
    0 0 回复 2017-11-28 17:08:18
  • 用户头像
    nmbdy

    本题问的是描述FP这本书
    于是定位于书出现场的位置 即第一段前两句
    In Forces of Production, David Noble examines the transformation of the machine-tool industry as the industry moved from reliance on skilled artisans to automation. Noble writes from a Marxist perspective, and his central argument is that management, in its decisions to automate, conspired against labor: the power that the skilled machinists wielded in theindustry was intolerable to management
    核心为 transformation from A to B , from Marxist perspctive
    建立于此而推断 
    ABCE均是未提及 
    D最符合其意
    0 0 回复 2017-10-30 16:23:56
    • 评论用户头像

      河边柳青青回复nmbdy

      nice

      0 0 回复 2017-11-04 00:28:05

  • 用户头像
    xx酱

    history -> 原文第一句the transformation of …… moved from …… to …… 不就是一段变迁“史”么,其实个人感觉重点还在后面的ideology 通读原文 作者有两次提到(明示暗示)DN fails to substantiate his own claim 那对应的不就是ideology么 而且题干强调了:as it is described in the passage 这篇文章是作者写的 里面当然包含了作者对DN这本书或文章的看法和态度
    0 0 回复 2017-05-24 08:47:29
    • 评论用户头像

      Katrina回复xx酱

      好!

      0 0 回复 2017-11-09 11:37:08

    • 评论用户头像

      巧克力奶昔回复xx酱

      正解!

      0 0 回复 2018-05-16 21:05:43

    • 评论用户头像

      Joyce L回复xx酱

      ideological point of view指的是Marxist马克思主义理论,文中提到Noble writes from a Marxist perspective

      0 0 回复 2019-08-06 00:48:49

  • 用户头像
    见过夏天去非洲拍动物世界

    history:历史,历史记录,来历。这里解释为来历比较合适吧·····做的时候用的排除法,别的选项感觉错太远,这个马马虎虎不明所以,所以选了·······
    0 0 回复 2017-01-07 17:22:28
    • 评论用户头像

      见过夏天去非洲拍动物世界回复见过夏天去非洲拍动物世界

      A选项说comparison错; B选项说concept,错, C选项说削弱一种解释,错 E做类比,错 D对,文章说到那个人主要就是在就一个现象提出自己的解释,你看他examined那个啥,这个啥应该就是他想要寻求解释的内容。然后他运用了一个理论来解释。

      0 0 回复 2017-01-07 17:25:21

  • 用户头像
    Rachel粥

    我觉得定位在第一句,在这本书中,DN这个人考察了machine-tool industry的变革,随着工业重心从技术工人向自动化转变。可以表达industry的历史变化。后面的意识形态和马克思视角相对应。
    0 0 回复 2017-01-05 23:09:38
  • 用户头像
    SH-LYQ

    正确答案:D
    解析:细节题。哪个选项概括了Nobel《生产力》这本书?A.“comparison”原文无。B.检验一概念起源,原文没有相应的文字支持。C.指出对于一工业现象的特定解释的弱点。这是作者本文的概括,而非Nobel的意图。D.正确。从意识形态角度出发的一特定工业的历史。意识形态指“马克思主义观点”特定工业:机器工业中的自动化。
    
    摘自网上
    0 0 回复 2016-12-29 22:15:35
  • 用户头像
    永恒Konokyzu

    看不懂。。。为啥是历史。。。
    0 0 回复 2016-11-13 17:06:07
  • 用户头像
    Demiakane57

    是历史?
    0 0 回复 2016-08-15 00:01:22
    本题信息

    2m32s

    平均耗时

    31.3%

    平均正确率

    • 题目来源1:破解版12

    该题由网友7DpFdx提供 上传GMAT题

    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常